Hilti pasif yangın durdurucu ürünleri 4 saate kadar yangın, gaz ve duman yalıtımı sağlıyor.
Yangın felaketinde can kayıplarının yüzde 70’i duman zehirlenmesi kaynaklı gerçekleşirken, Hilti Pasif Yangın Durdurucu ürünleri 4 saate kadar yangın, gaz ve duman yalıtımı sağlıyor.
Türkiye’nin çoğunlukla yaşamış olduğu yangın felaketi mühim can ve mal kayıplarına yol açıyor. Bu çerçevede son 10 yılda irili ufaklı ortalama 1 milyona yakın yangın meydana gelirken, ortalama 4 bin insanımız yaşamını yitirdi ve 2 milyar lirayı aşan maddi yitik yaşandı. Konut, AVM, hastane, otel, fabrika, metro başta olmak suretiyle bütün ömür alanlarında büyük risk taşıyan yangınların başlıca nedenini ise tedbir alınmaması oluşturuyor. Alınacak önlemler içinde ise inşaatlarda yangın durdurucu mamüllerin kullanması öne çıkıyor.
Pasif yangın durdurucular mevzusunda geliştirdiği inovatif ürünlerle dünya lideri olan Hilti, Türkiye’de de yangın bilincinin oluşması ve risklerin azaltılmasına yönelik çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 25 Eylül-1 Ekim Yangından Korunma Haftası sebebiyle bir izahat meydana getiren Hilti Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Çotur, “Hilti, edilgen yangın durdurucu ürünlerde 40 yılı aşkın internasyonal edinim ve teknik personeliyle, Türkiye’de önder konumda olup sektöre istikamet veren bir marka konumundadır. Türkiye’de yangınların ve dolayısıyla yangından meydana gelen can ve mal kayıplarının en aza indirilmesini amaçlayan ve 2015 senesinde güncellenen “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” için alakalı kurumlar ile emekler sürdürüyoruz. Hilti Türkiye olarak devletimizde yangın bilincinin oluşması mevzusunda her türlü desteği verdik ve her vakit da vermeye hazırız” dedi.
Kaçışa vakit tanıyor Yangın kararı ölümlerin ortalama yüzde 70‘ine duman zehirlenmesi niçin olurken yüzde 60’ının ise yangının çıkmış olduğu mahalde değil başka bir mahalde gerçekleştiğini kaydeden Cenk Çotur, Hilti Pasif Yangın Durdurucu mamüllerin yangını bir bölgeye hapsederek yangının yayılmasını ve büyümesini engellerken hem de alev, duman ve zehirli gaz yalıtımı da sağladığını belirtti. Çotur, bu sayede insanların kaçması için vakit kazandırıldığını ve yangına müdahale edilmesine olanak sağlandığını vurguladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine bakılırsa yangınların yüzde 65’inin elektrik ve mekanik tesisatlardan kaynaklandığını hatırlatan Cenk Çotur, Hilti Pasif Yangın Durdurucuların ağırlıklı olarak yapılardaki elektrik ve mekanik geçişlerin yalıtılmasında kullanıldığını belirtti. Çotur, bu mamüllerin ek olarak duvar-tavan birleşimleri, dilatasyonlar ve giydirme cephe-döşeme birleşimleri şeklinde yangının yayılma riski olan bölgelerde de kullanıldığını anlatım etti.